ANKARA’DA KAN DONDURAN VAHŞET: SERİ KATİL TUTUKLANDI!
ANKARA’DA KAN DONDURAN VAHŞET: SERİ KATİL TUTUKLANDI!
Yavru köpekleri katletti, görüntüleri telefonundan çıktı!
Yavru köpekleri katletti, görüntüleri telefonundan çıktı!
Yeşim Tütün
Ankara’da akıllara durgunluk veren bir hayvan katliamı ortaya çıktı. Sahiplendiği yavru köpekleri evinde öldürdüğü iddia edilen M.M.D. isimli şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Zanlının telefonunda kanlar içinde parçalanmış bebek köpeklere ait görüntüler bulundu.
Olay, hayvanseverlerin sosyal medyada yaptığı ihbarlar sayesinde gün yüzüne çıktı. Edinilen bilgiye göre, çeşitli platformlar üzerinden yavru köpek sahiplenen M.M.D., bu hayvanları evine götürüyor, daha sonra onlara işkence ederek öldürüyordu. Zanlının telefonunda yapılan incelemede, vahşet görüntüleri güvenlik güçlerini bile dehşete düşürdü.
Uzmanlar uyarıyor: Hayvana şiddet, insan cinayetlerinin habercisi olabilir!
Psikoloji ve kriminoloji uzmanları, hayvana şiddet uygulayan kişilerin büyük bir kısmının ileride insanlara zarar verme potansiyeli taşıdığına dikkat çekiyor. Yapılan birçok bilimsel araştırma, hayvanlara yönelik işkence ve öldürme eylemlerinin, seri katil vakalarının çoğunda ortak geçmiş davranışlar olduğunu ortaya koyuyor.
Soruşturma genişletildi
Ankara Barosu Hayvan Hakları Başkanı Av. Tuğba Gürsoy tutuklanma ve deliller ile ilgili açıklama yaptı.
Emniyet yetkilileri, olayın boyutunun sanıldığından daha büyük olabileceğini belirterek soruşturmanın genişletildiğini açıkladı. Katliam görüntüleri, hayvan hakları savunucularını ve kamuoyunu derinden sarstı.
Tepkiler çığ gibi büyüyor
Sosyal medyada #MMDTutuklansın ve #HayvanaŞiddetSuçtur etiketleri gündem olurken, vatandaşlar failin en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyor. Hayvanseverler, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için hayvana şiddetin ciddi bir suç sayılarak ağır yaptırımlarla karşılık bulması gerektiğini vurguluyor.