Hatice Topçu’nun yeni kitabı “Mavi Gözlü Çocuk, Mustafa Kemal” okurlarıyla buluştu

EĞİTİM 08.04.2024 - 20:53, Güncelleme: 08.04.2024 - 21:31 14601+ kez okundu.
 

Hatice Topçu’nun yeni kitabı “Mavi Gözlü Çocuk, Mustafa Kemal” okurlarıyla buluştu

Hatice Topçu’nun çocuklar için yazdığı “Mavi Gözlü Çocuk, Mustafa Kemal” okurlarıyla buluştu. Arkadaş yayınevinden çıkan kitap Mustafa Kemal’in çocukluğuna ışık tutuyor.

Ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu Mustafa Kemal nasıl bir çocukluk geçirdi? Onu asker olmaya iten sebepler nelerdi? Neden eğitimine ara vermek zorunda kaldı? Hepsi ve daha fazlası… “Mavi Gözlü Çocuk, Mustafa Kemal”, Arkadaş yayınevi ve tüm dağıtımcılarda. Çağını aşan büyük önderimizle çocuklarımızı buluşturalım. Buluşturabilelim ki inanılmazı gerçekleştiren ve tarihin sayfalarına altın harflerle ismini yazdıran büyük önderimizi tanısınlar ve tek bir insanın neler yapabileceğini öğrensinler.   Neden çocukluğu? Çünkü çocuklarımıza Atatürk tarih çizgisinde anlatıldı. Onu içselleştirmeleri, duvardaki resmin ötesine taşımaları gerekiyor. Onun çocukluğu ile kendi çocuklukları arasında kuracakları bağ onların daha özgüvenli, inanclı ve başarı odaklı olmalarına katkı sunacaktır. O büyük kahramanın bir zamanlar kendileri gibi bir çocuk olduğunu bilmek ve onun yürüdüğü yollarda onunla yürümek geleceğe sıkı sıkıya sarılmanın önünü açacaktır. Bu yüzden yazar günümüz çocuğu Mustafa Can ile Mustafa Kemal’i buluşturdu. Bu buluşma ile çocuklarımızın günümüzden bir çocuk gözüyle geçmişe -tarihimize- öykü çizgisinde bakabilmelerinin sağlanması amaçlandı. Kitap çocuklarımızın kendi potansiyellerini de keşfetmelerine ve geleceğe daha bilinçli yönelmelerine katkı sunacaktır. Kitabın kısa açıklaması söyle: Sevgili Çocuklar, önderimiz büyük Atatürk de bir zamanlar sizin gibi çocuktu. O, zor bir zamanın çocuğuydu ama zorluklar karşısında asla eğilmedi, hep mücadele etti. Sizi bugünün çocuğu Mustafa Can ile birlikte tarihte bir yolculuğa çıkaracak olan bu öyküde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluğu ile buluşacak, onu daha yakından tanıyacak ve anlayacaksınız. İyi yolculuklar… KİTABI EDİNMEK İÇİN TIKLAYINIZ  Kaynak Medya Siyaset  
Hatice Topçu’nun çocuklar için yazdığı “Mavi Gözlü Çocuk, Mustafa Kemal” okurlarıyla buluştu. Arkadaş yayınevinden çıkan kitap Mustafa Kemal’in çocukluğuna ışık tutuyor.

Ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu Mustafa Kemal nasıl bir çocukluk geçirdi?

Onu asker olmaya iten sebepler nelerdi?

Neden eğitimine ara vermek zorunda kaldı?
Hepsi ve daha fazlası…

“Mavi Gözlü Çocuk, Mustafa Kemal”, Arkadaş yayınevi ve tüm dağıtımcılarda.

Çağını aşan büyük önderimizle çocuklarımızı buluşturalım. Buluşturabilelim ki inanılmazı gerçekleştiren ve tarihin sayfalarına altın harflerle ismini yazdıran büyük önderimizi tanısınlar ve tek bir insanın neler yapabileceğini öğrensinler.

 

Neden çocukluğu? Çünkü çocuklarımıza Atatürk tarih çizgisinde anlatıldı. Onu içselleştirmeleri, duvardaki resmin ötesine taşımaları gerekiyor. Onun çocukluğu ile kendi çocuklukları arasında kuracakları bağ onların daha özgüvenli, inanclı ve başarı odaklı olmalarına katkı sunacaktır.

O büyük kahramanın bir zamanlar kendileri gibi bir çocuk olduğunu bilmek ve onun yürüdüğü yollarda onunla yürümek geleceğe sıkı sıkıya sarılmanın önünü açacaktır. Bu yüzden yazar günümüz çocuğu Mustafa Can ile Mustafa Kemal’i buluşturdu. Bu buluşma ile çocuklarımızın günümüzden bir çocuk gözüyle geçmişe -tarihimize- öykü çizgisinde bakabilmelerinin sağlanması amaçlandı.

Kitap çocuklarımızın kendi potansiyellerini de keşfetmelerine ve geleceğe daha bilinçli yönelmelerine katkı sunacaktır.

Kitabın kısa açıklaması söyle:

Sevgili Çocuklar, önderimiz büyük Atatürk de bir zamanlar sizin gibi çocuktu. O, zor bir zamanın çocuğuydu ama zorluklar karşısında asla eğilmedi, hep mücadele etti. Sizi bugünün çocuğu Mustafa Can ile birlikte tarihte bir yolculuğa çıkaracak olan bu öyküde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluğu ile buluşacak, onu daha yakından tanıyacak ve anlayacaksınız.

İyi yolculuklar…
KİTABI EDİNMEK İÇİN TIKLAYINIZ 

Kaynak Medya Siyaset

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.