BÜYÜKERŞEN'DEN OLAĞANÜSTÜ KURULTAY ÇAĞRISI: CHP İKTİDARA YÜRÜYECEK!

ÖZEL HABER 01.06.2026 - 18:51, Güncelleme: 01.06.2026 - 18:59 115 kez okundu.
 

BÜYÜKERŞEN'DEN OLAĞANÜSTÜ KURULTAY ÇAĞRISI: CHP İKTİDARA YÜRÜYECEK!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) sembol isimlerinden, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir kurultay delegeleriyle birlikte olağanüstü kurultayın toplanması yönünde dilekçelerini verdiklerini açıkladı. Parti içi iradenin yeniden tecelli etmesi gerektiğini vurgulayan Büyükerşen, dışarıdan yargı eliyle partiye yönelik müdahalelere de sert tepki gösterdi.

CHP’de kurultay tartışmaları sürerken, partinin deneyimli isimlerinden Yılmaz Büyükerşen’den kritik bir hamle ve açıklama geldi. Büyükerşen, Eskişehir kurultay delegeleri olarak partideki tartışmaları sonlandırmak ve tabanın iradesini netleştirmek adına resmi adımı attıklarını duyurdu. "Tartışmaların Sona Ermesi Adına Dilekçelerimizi Verdik" Açıklamasında parti içi demokrasinin ve ortak aklın önemine dikkat çeken Yılmaz Büyükerşen, şu ifadeleri kullandı: "CHP Eskişehir Kurultay Delegeleri olarak, partimizin iradesinin yeniden tecelli etmesi ve tartışmaların sona ermesi adına olağanüstü kurultayın toplanması için dilekçelerimizi verdik."   "Yargı Eliyle CHP'yi Dizayn Edemezler" Son dönemde siyasetin ve yargı süreçlerinin ana muhalefet partisi üzerindeki etkilerine de değinen duayen siyasetçi, iktidara ve dış odaklara net bir mesaj gönderdi. CHP'nin köklü geçmişine vurgu yapan Büyükerşen, müdahale çabalarının amacına ulaşamayacağını belirterek şunları kaydetti: "Yargı eliyle Cumhuriyet Halk Partisi’ni dizayn etmeye, iktidara yürüyüşünü durdurmaya çalışanlar şunu iyi bilmelidir: CHP, köklerini bu ülkenin kuruluş değerlerinden alan, gücünü milyonlardan alan bir partidir. Partimiz er ya da geç milletimizin desteğiyle iktidara yürüyecek, Türkiye’yi yeniden demokrasiyle, hukukla ve adaletle buluşturacaktır." Eskişehir delegasyonunun bu hamlesi, genel merkez ve muhalif kanat arasındaki kurultay dengelerinde kritik bir viraj olarak değerlendiriliyor.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) sembol isimlerinden, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir kurultay delegeleriyle birlikte olağanüstü kurultayın toplanması yönünde dilekçelerini verdiklerini açıkladı. Parti içi iradenin yeniden tecelli etmesi gerektiğini vurgulayan Büyükerşen, dışarıdan yargı eliyle partiye yönelik müdahalelere de sert tepki gösterdi.

CHP’de kurultay tartışmaları sürerken, partinin deneyimli isimlerinden Yılmaz Büyükerşen’den kritik bir hamle ve açıklama geldi. Büyükerşen, Eskişehir kurultay delegeleri olarak partideki tartışmaları sonlandırmak ve tabanın iradesini netleştirmek adına resmi adımı attıklarını duyurdu.

"Tartışmaların Sona Ermesi Adına Dilekçelerimizi Verdik"

Açıklamasında parti içi demokrasinin ve ortak aklın önemine dikkat çeken Yılmaz Büyükerşen, şu ifadeleri kullandı:

"CHP Eskişehir Kurultay Delegeleri olarak, partimizin iradesinin yeniden tecelli etmesi ve tartışmaların sona ermesi adına olağanüstü kurultayın toplanması için dilekçelerimizi verdik."


 

"Yargı Eliyle CHP'yi Dizayn Edemezler"

Son dönemde siyasetin ve yargı süreçlerinin ana muhalefet partisi üzerindeki etkilerine de değinen duayen siyasetçi, iktidara ve dış odaklara net bir mesaj gönderdi. CHP'nin köklü geçmişine vurgu yapan Büyükerşen, müdahale çabalarının amacına ulaşamayacağını belirterek şunları kaydetti:

"Yargı eliyle Cumhuriyet Halk Partisi’ni dizayn etmeye, iktidara yürüyüşünü durdurmaya çalışanlar şunu iyi bilmelidir: CHP, köklerini bu ülkenin kuruluş değerlerinden alan, gücünü milyonlardan alan bir partidir. Partimiz er ya da geç milletimizin desteğiyle iktidara yürüyecek, Türkiye’yi yeniden demokrasiyle, hukukla ve adaletle buluşturacaktır."

Eskişehir delegasyonunun bu hamlesi, genel merkez ve muhalif kanat arasındaki kurultay dengelerinde kritik bir viraj olarak değerlendiriliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.